Baatlogo
gb

Domov | O nas | Projekti | Trgovina | Kontakt

navTitle titleBarWhite
homeNormal

Društvo za ohranjanje in promocijo železniške tehniške kulturne dediščine Baat ali krajše Klub Baat je skupina ljubiteljev železnice, ki imamo skupno to, da nam ni vseeno za tehniško kulturno dediščino. Ker smo obenem tudi izkušeni modelarji, izpolnjujemo naše poslanstvo predvsem z zbiranjem podatkov (slikovnih, pisnih...), na podlagi katerih izdelujemo natančno izdelane in verodostojne modele s področja predvsem železniške tehniške kulturne dediščine. Na ta način želimo ohraniti ali obuditi predvsem tisti del tehniške dediščine, ki v naravi ni ohranjen, ali pa mu grozi, da ne bo ohranjen.

Člani društva večino modelov izdelujemo v unikatnih primerkih, ki jih razstavljamo na različnih prireditvah ter na internetni strani modelni.vlaki.com. Na tej strani so objavljena tudi nekatera druga gradiva, kot so npr. članki, reportaže in podobno, ki so rezultat dela naših članov.

Med zbiranjem informacij veliko fotografiramo. Tako nastaja tudi velika zbirka fotografij, katere so med drugim objavljene na www.vlaki.com.

Člani smo dejavni tudi v drugih sorodnih društvih. Obenem pa smo se odločili, da tudi samo društvo včlanimo v društva in zveze, za katera smatramo, da kvalitetno prispevajo k ciljem, s katerimi se poistoveti tudi naše društvo. Tako je naše društvo polnopravni član v naslednjih društvih:

Ker smo ugotovili, da izdelava unikatnih modelov zase ter za predstavitev na internetu in na razstavah ni vedno dovolj, smo se odločili, da nekatere modele ponudimo tudi ostalim ljubiteljem. Tako občasno kakšen zanimivejši model izdelamo v manjši seriji in ga ponudimo v prodajo. Verjamemo, da bomo na ta način dodatno pripomogli k popularizaciji tehniške kulturne dediščine.

Izbrane projekte predstavljamo na podstrani Projekti. Vabimo vas, da postanete reden gost naše internetne strani in da ohranjate in promovirate železniško tehniško kulturno dediščino, kolikor je v vaši moči.

 

 

Društvo za ohranjanje in promocijo
železniške tehniške kulturne dediščine Baat

aboutNormal
item1
item2
item2a
projektiNormal1 projektiOver1 trgovinaOver trgovinaOver1